26.03.2018

Окремі аспекти призначення прокурорів на адміністративні посади за рекомендацією Ради прокурорів України

Окремі аспекти призначення прокурорів на адміністративні посади за рекомендацією Ради прокурорів України

        Призначення прокурорів на адміністративні посади, передбачені пунктами 2, 3, 6, 7, 8, 11 частини 1 статті 39 Закону України «Про прокуратуру», а саме, першого заступника Генерального прокурора, заступника Генерального прокурора, керівника регіональної прокуратури, першого заступника керівника регіональної прокуратури, заступника керівника регіональної прокуратури, керівника місцевої прокуратури здійснюється Генеральним прокурором України виключно за рекомендацією Ради прокурорів України.
 
        Під час вирішення питання щодо надання рекомендації для призначення на адміністративну посаду Рада прокурорів України враховує професійні та морально-ділові якості кандидата, а також його управлінсько-організаторські здібності та досвід роботи.
 
        Питання щодо надання рекомендації розглядається Радою прокурорів за клопотанням керівника регіональної прокуратури або Генерального прокурора України.
 
        Разом з цим, Рада прокурорів не позбавлена можливості вносити рекомендації за власною ініціативою або на підставі заяви прокурора.

кількість переглядів: 1789