06.09.2019

Проведено першу зустріч Генерального прокурора з членами Ради прокурорів України

 
5 вересня 2019 року проведено першу ініціативну зустріч Генерального прокурора Рябошапки Р. з членами Ради прокурорів України.
 
У ході зустрічі окреслено нагальні проблемні питання, порушені Радою прокурорів в межах компетенції та виконання завдань прокурорського самоврядування.
 
Зокрема, обговорювались норми законопроекту №1032 від 29.08.2019 в частині соціального захисту працівників прокуратури та атестації прокурорів, стан кадрового та матеріального забезпечення органів прокуратури на сьогодні.
 
Зазначені та інші питання, порушені перед Генеральним прокурором, були детально розібрані, уточнені розрахунки щодо засад фінансування та напрацьовані конкретні кроки із визначенням виконавців та строків реалізації.
 
Зі свого боку Генеральний прокурор пообіцяв обговорити пов’язані із законопроектом питання з представниками відповідних комітетів Верховної Ради України під час роботи над ним у комітетах для врахування пропозицій Ради прокурорів та їх невідкладного вирішення. При цьому, Руслан Рябошапка запевнив, що зробить все можливе для збереження чисельності прокурорів у кількості, визначеній чинним Законом України "Про прокуратуру".
 
Учасники зустрічі домовились про спільну роботу над проектами нормативних актів, спрямованих на імплементацію Закону після його прийняття Верховною Радою України.
 

кількість переглядів: 1522