22.05.2023

Комунікація з важливих питань прокурорського самоврядування продовжується

За організаційного забезпечення Проєкту Ради Європи 19.05.2023 у місті Львові проведено чергову зустріч з керівниками органів прокуратури та обговорено питання загрози незалежності прокурорів.
Відповідні заходи проводяться в рамках Проєкту «Зміцнення прав людини в системі кримінальної юстиції в Україні», який реалізуються у межах Плану дій Ради Європи для України на 2023 – 2026 року «Стійкість, відновлення та відбудова».
Присутніх привітали голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Андрій Гнатів, голова Ради прокурорів України Анатолій Єжов та керівник Львівської обласної прокуратури Геннадій Демченко.
У заході взяли участь члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, Ради прокурорів України та представники органів прокуратури Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Учасники круглого столу слухали виступи членів Ради прокурорів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, а також спільно обговорили питання порядку розгляду повідомлень про загрозу незалежності прокурора, добору та переведення прокурорів, їх дисциплінарної відповідальності та судової практики тощо.

кількість переглядів: 604