23.10.2023

Представники Ради прокурорів України відвідали Раду Європи

На запрошення заступника Голови Офісу Ради Європи в Україні Ерланда Фалька члени Ради прокурорів Анатолій Єжов, Лідія Боровкова та Ольга Шайтуро відвідали штаб-квартиру Ради Європи (Страсбург, Франція) та 19–20 жовтня спільно з представниками Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та Офісу Генерального прокурора в межах Плану дій Ради Європи для України 2023-2024 «Стійкість, відновлення та відбудова» взяли участь у заходах з обміну професійним досвідом щодо функціонування органів прокурорського самоврядування.
Зокрема проведено зустрічі з уповноваженими особами Венеційської комісії, Секретаріату Європейського суду з прав людини, Секретаріатом GRECO, а також взято участь у круглому столі з президентом, членами та секретаріатом Консультативної ради європейських прокурорів (КРЄП).
Основними темами обговорення стали: ефективне функціонування та роль прокурорського самоврядування, кваліфікаційних та дисциплінарних органів для незалежності прокуратури, захист від зловживання владою тощо.
Зазначені зустрічі підвищили рівень взаємної обізнаності з питань дотримання стандартів Ради Європи у сфері правосуддя, посилення незалежності судової влади та прокуратури, їх прозорості та ефективності на тлі набуття Україною у червні 2022 року статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.
 
https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/visit-of-ukrainian-prosecutorial-self-governance-and-qualification-disciplinary-bodies-to-the-council-of-europe-hq

кількість переглядів: 573