21.02.2018

У Генеральній прокуратурі України відбулась нарада щодо підсумків роботи органів прокуратури у 2017 році

У середу, 21 лютого 2018 року, під головуванням Генерального прокурора України Юрія Луценка відбулась нарада щодо підсумків роботи органів прокуратури у 2017 році. Участь у заході взяли заступники Генерального прокурора, керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, а також прокурори областей.
«Ми зібралися для обговорення результатів діяльності органів прокуратури України за 2017 рік, крім того ми уточнимо і завдання, які стоять перед нами у поточному році», - зазначив Юрій Луценко, розпочинаючи нараду.
За словами Генерального прокурора України, одним з основних напрямків минулого року було реформування органів прокуратури.
Так, з часу впровадження реформ чисельність органів прокуратури скоротилася майже на 20%. Разом з тим, було запроваджено відкриті конкурси на посади прокурорів, на сьогодні 78% кандидатів, які пройшли перший етап конкурсного відбору, з-поза системи. Також на конкурсних засадах оновлено кадровий склад Генеральної інспекції. На повну потужність запрацювали органи прокурорського самоврядування. За рекомендаціями Ради прокурорів загалом призначено 25 керівників регіональних прокуратур, їх заступників, а також керівників місцевих прокуратур. Працює Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів і за її рішеннями вже 75 прокурорів притягнуто до відповідальності.
У той же час Генеральний прокурор України наголосив, що цього року реформи будуть продовжуватись і очікується реалізація ще кількох напрямків у цій сфері. За словами Юрія Луценка, сьогодення диктує потребу у все більшому переході від паперових до електронних форм роботи. «Уже прийнято у дослідну експлуатацію у Генпрокуратурі та прокуратурі АР Крим систему електронного документообігу, яка триватиме до кінця року. Після успішного тестування та подальшого впровадження її на місцях максимально скоротиться час проходження документів від керівника до безпосередніх виконавців», - зауважив Генеральний прокурор і додав: «Майбутнє прогнозує нам потребу у запровадженні електронного кримінального провадження та автоматичне формування звітності про слідчу роботу на базі ЄРДР».
 

кількість переглядів: 1039