21.09.2018

Проведено круглий стіл за участю органів прокурорського, суддівського та адвокатського самоврядування

21 вересня 2018 року проведено спільне засідання Ради прокурорів України, Ради суддів України та Національної асоціації адвокатів України з питань забезпечення дотримання прокурорами, суддями та адвокатами рівності у судовому процесі, розробки та запровадження спільних етичних норм та стандартів для юристів.
У заході також взяли участь представники Національної школи суддів України, Національної академії прокуратури України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Верховного Суду України, Асоціації правників України.
Учасниками взаємно висловлено проблемні питання взаємодії суду, прокуратури та адвокатури у сфері етичних та процесуальних відносин.
Радою прокурорів звернуто увагу на випадки нехтування адвокатами нормами ділового взаєморозуміння та зловживання процесуальними правами, позапроцесуальної оцінки роботи суддів та прокурорів способами масового поширення інформації, дисбалансу у чисельності суддів місцевих судів, неузгодженості часу проведення судових засідань зі сторонами провадження, що негативно впливає на ефективність правосуддя.
За результатами заходу вирішено започаткувати постійну співпрацю між органами самоврядування суду, прокуратури та адвокатури з метою забезпечення гарантій незалежності, утвердження високих стандартів правосуддя в Україні, професійного навчання, підвищення рівня етики судового процесу шляхом спільного розроблення Кодексу етики у сфері правосуддя.
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1367