12.11.2018

Заплановані слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань пенсійної реформи

Голова Ради прокурорів України візьме участь у слуханнях Комітету Верховної Ради України з питань пенсійної реформи в частині пенсійного забезпечення прокурорів та слідчих прокуратури, які відбудуться поточного місяця.
До проекту рекомендацій Радою прокурорів надано такі пропозиції:
1) Кабінету Міністрів України: на виконання ч. 20 ст. 86 Закону України "Про прокуратуру" визначити умови та порядок перерахунку призначених пенсій працівникам прокуратури.
2) Кабінету Міністрів України: на виконання пункту 8 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, забезпечити невідкладну підготовку та внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного проекту Закону, у тому числі передбачивши виключення положення про заборону перерахунку та індексації пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про прокуратуру".
3) Верховній Раді України: забезпечити прийняття проекту Закону України "Про внесення змін до пункту 5 розділу ХІІІ "Перехідні положення" Закону України "Про прокуратуру" щодо пенсійного забезпечення слідчих органів прокуратури", реєстр. № 6612 від 21.06.2017.

кількість переглядів: 1057