09.04.2019

Про забезпечення фізичною охороною будівель місцевих прокуратур

     Продовжує залишатись невирішеним питання забезпечення охороною адміністративних будівель місцевих прокуратур та їх відділів.
     Питома більшість адміністративних будівель місцевих прокуратури (у тому числі відділів) не забезпеченні фізичною охороною.
     Із 583 приміщень місцевих прокуратур забезпечені охороною лише 107 приміщень. Охорона будівель місцевих прокуратур в більшості здійснюється лише технічною охоронною (охоронна сигналізація).
     Близько 4 467 працівників місцевих прокуратур безпосередньо під час виконання свої службових обов’язків є не захищеними від можливих протиправних фізичних посягань.
     Невжиття належних заходів безпеки призводить до негативних наслідків у вигляді посягання на життя та здоров’я працівників органів прокуратури, які мали місце в прокуратурі Чернігівської області у 2017 році та тричі протягом 2018 - 2019 років у Київській області .
     Рада прокурорів звернулась до Генеральної прокуратури України з пропозицією орієнтувати підпорядкованих працівників Генеральної прокуратури України відповідальних за даний напрям роботи та керівників регіональних прокуратур на забезпечення належного захисту прокурорів під час виконання ними своїх службових обов’язків шляхом організації охорони адміністративних будівель прокуратур.
 

кількість переглядів: 1651