14.06.2019

Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні

13 червня 2019 року в Києві відбулася підсумкова конференція з нагоди завершення проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що з 2015 року впроваджувався Радою Європи та фінансувався Урядом Данії (далі – Проект).
Захід об’єднав понад 100 бенефіціарів та партнерів Проекту, серед яких були: Заступниця Міністра юстиції України Іванна Смачило, Заступниця Генерального прокурора України Анжела Стрижевська, Заступник Голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віктор Шемчук, Голова Ради прокурорів України Михайло Місюра, народна депутатка України Олена Сотник, Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Іван Ліщина, Проректор Національної академії прокуратури України (НАПУ) Юрій Севрук та інші.
Конференція дозволила у широкому колі експертів обговорити спільні здобутки Проекту та національних органів влади, а також оцінити прогрес поточного процесу реформування відповідно до загальних і конкретних цілей Проекту. Зокрема, особливу увагу було приділено реформі прокуратури, розвитку системи безоплатної правової допомоги (БПД) та участі громадянського суспільства у відповідних процесах реформи.
Роль проекту Ради Європи Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні у реформі органів прокуратури переоцінити важко. Це тривала робота з реальними результатами, це зміни з позитивним вектором на майбутнє. Проекти Ради Європи стимулюють до вдосконалення, спрямовують європейським шляхом якісного розвитку.

 
 
 

кількість переглядів: 1458