07.09.2020

Про звернення до Генерального прокурора з пропозицією відтермінувати проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур

Радою прокурорів України у порядку повноважень щодо забезпечення соціального захисту прокурорів, створення умов для ефективного виконання покладених на органи прокуратури завдань та функцій, досліджено питання можливих негативних наслідків для працівників органів прокуратури внаслідок поширення коронавірусної хвороби при проведенні атестації прокурорів місцевих прокуратур.
Постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом Sars-CoV-2», передбачено загальнодержавні обмеження для запобігання поширенню вищевказаної хвороби.
При цьому, з кожним днем спостерігається динаміка до збільшення кількості нових випадків захворювання. Відповідно до інформаційних даних Міністерства охорони здоров’я України місто Київ та 17 областей України не відповідають вимогам для пом’якшення карантинних вимог.
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 07.09.2020, встановила нове епідемічне зонування в України, згідно якого до «червоної» зони віднесено окремі міста та райони Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Чернівецької та Чернігівської областей.
Разом з цим, враховуючи, що атестація прокурорів регіональних прокуратур завершена, найближчим часом очікується атестація прокурорів місцевих прокуратур. Для проходження атестації прокурори з різних населених пунктів будуть приїздити до міста Києва, використовуючи різні види транспорту, у тому числі громадського, збиратися у групи при очікуванні у чергах до складання тестів, контактувати між собою тощо. Вказані обставини створюють небезпеку для життя та здоров’я прокурорів, членів їх сімей та інших осіб.
Необхідно також врахувати наявну тенденцію поширення захворюваності серед працівників прокуратури та летальний випадок у прокуратурі Хмельницької області.
Зважаючи на викладені обставини, Рада прокурорів України прийняла рішення про звернення до Генерального прокурора з пропозицією відтермінувати проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур до послаблення карантинних обмежень та поліпшення епідеміологічної обстановки або провести атестацію на базі обласних прокуратур.
 

кількість переглядів: 8094