02.06.2023

Практичні питання діяльності Ради прокурорів України обговорені в рамках третього міжрегіонального круглого столу

01 червня 2023 року в Одесі відбувся третій міжрегіональний круглий стіл на тему: «Актуальні аспекти діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, її взаємодія з органами прокуратури та запобігання вчиненню прокурорами дисциплінарних проступків. Практичні питання діяльності Ради прокурорів України».
 
Круглий стіл включав декілька панельних дискусій, зокрема, з приводу теоретичних та практичних аспектів кар’єри прокурора, порядку притягнення прокурора до дисциплінарної відповідальності, формування судової практики та проблемних питань нормативно-правового регулювання в аспекті діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
 
У другій частині роботи круглого столу основними темами обговорення стали питання незалежності прокурора та практики розгляду відповідних повідомлень, практики надання рекомендацій щодо призначення прокурорів на адміністративні посади та роз’яснення конфлікту інтересів в діяльності прокурорів.
 
Першочергові завдання та досвід роботи Ради прокурорів на заході були висвітлені головою Ради прокурорів України Єжовим А.В., його заступником Романовим Р.О. та членами Ради прокурорів Шпірук М.В., Порушником В.М., Зражевським А.Ю., Пастернак Г.С.

кількість переглядів: 692